• Deputat Circumscripția Bacău
    Cristian-Paul ICHIM Deputat Circumscripția Bacău
  • Deputat Circumscripția Bacău
    Cristian-Paul ICHIM Deputat Circumscripția Bacău
Despre mine

Despre mine

Cred în respect, responsabilitate, demnitate și pricepere, fără de care nu am avea încredere, stabilitate și siguranță. Cred în eficiența muncii în echipă și în rezultatele  […]

Citește mai mult
Viziune politică

Viziune politică

Misiunea mea ca politician este aceea de a munci în folosul semenilor care m-au desemnat ca reprezentant al lor, iar principalul meu efort trebuie […]

Citește mai mult
Audiențe

Audiențe

Am crezut mereu în puterea de a face schimbări a celor care se implică în comunitatea în care trăiesc […]

Citește mai mult

Proiecte

Îmi doresc ca România să devină un stat dezvoltat, puternic și stabil. Pentru a ne redresa și a ajunge din urmă țările dezvoltate, avem nevoie de o serie de măsuri urgente și de reforme. Este nevoie de proiecte în domeniile transporturilor, educației, sănătății, economiei, mediului etc., pentru a fi promovate și aduse în atenția cetățenilor, și puse în practică pentru cetățeni.

Separarea examenului teoretic de examenul practic

 Propunerea legislativă propune adaptarea legislației la realitatea existentă în România în sensul că separă desfășurarea pregătirii teoretice și a susținerii examenului teoretic de desfășurarea pregătirii practice și a susținerii examenului practic.

Sistemul de monitorizare video al traficului rutier

  Am depus, în calitate de inițiator, proiectul de lege pentru reglementarea utilizării unui sistem video de monitorizare a traficului rutier și constatare automată a abaterilor rutiere pe drumurile publice.

Toaletarea copacilor din zona drumurilor naționale

   Prin modificările propuse se stabilește cadrul legal care permite administratorului drumurilor de interes național sau a drumurilor de interes județean realizarea promptă a intervențiilor necesare în situații potențial periculoase pentru siguranța circulației rutiere.

Modernizarea procesului de examinare

   Proiectul legislativ propune eliminarea disfuncționalităților de organizare și desfășurare a examenului de atestare și certificare profesională, a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere și va asigura condițiile de securitate a procesului de examinare prin introducerea unui sistem de monitorizare și securitate al procesului.

Depășirea vitezei legale permise pe un sector de drum

   Am depus o propunere legislativă de modificare a O.u.G. nr. 195/2002 – Codul rutier care sancționează, cu reținerea certificatului de înmatriculare  și a  permisului de conducere, conducătorii auto ce sunt găsiți conducând cu mai mult de 100 km/h față de limita legală a sectorului de drum pe care conduc.

Punerea în acord a Codului penal cu O.u.G. nr.195/2002

   Prin modificările propuse se pedepsește infracțiunea de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare și conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Verificarea mijloacelor de semnalizare rutieră

   Proiectul de lege obligă Poliția Română să verifice dacă mijloacele de semnalizare rutieră și alte dispozitive speciale existente pe autostrăzi, drumuri expres, drumuri internaționale, drumuri naționale, drumuri județene și străzile municipiilor și orașelor din România sunt amplasate/montate coerent, vizibile, recognoscibile și lizibil.