Declarație politică „Siguranța rutieră – o necesitate care nu mai poate aștepta”.

Trebuie să spun cu mare tristețe că reușim să deținem recordul european la multe capitole negative. În aceste zile, toată atenția este îndreptată spre noi din cauza numărului uriaș de victime pe care le face pandemia de COVID-19. Dar nu este singurul record negativ pe care îl deținem la nivel european. De ani buni, ne situăm pe primul loc la numărul de accidente rutiere și de victime omenești ca rezultat al acestor accidente. La fel ca în cazul pandemiei prin care trecem, am făcut prea puțin pentru a îndrepta situația, am ignorat dramele și tragediile de pe șoselele noastre și am găsit scuze pentru situația nefastă în care ne găsim.

Consider că sursele răului sunt aceleași ori de câte ori ne trezim pe primul loc în aceste clasamente ale rușinii: incapacitatea statului de a oferi măsuri și soluții alternative, neîncrederea cetățenilor în autorități și indiferența acestora față de regulile și legile pe care ar trebui să le aplice, lipsa educației sistematice și aplicate, viziune pe termen lung pentru rezolvarea situațiilor periculoase și indiferența din partea statului față de cetățeanul român.

Întreaga declarație poate fi vizionată în clipul de mai jos:

Declarație politică ”Infrastructura, un drum spre viitor !

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut enorm în ultimele săptămâni. Ieri, 11 octombrie 2021 s-au înregistrat 10.400 de noi cazuri de COVID 19 și din ce în ce mai multe localități trec în scenariul roșu. Cei mai mulți dintre românii internați la terapie intensivă cu forme grave de COVID-19 nu sunt vaccinați. Consider că vaccinarea reprezintă calea cea mai eficientă pentru a ne întoarce la o viață normală, fără restricții.

Situația pe care o trăim de aproape doi ani ne-a afectat profund viața de zi cu zi, timpul petrecut în familie, educația copiilor noștri, economia țării şi a adâncit inechitățile sociale deja existente. Există o foarte mare neîncredere și suspiciune în spațiul public față de eficiența imunizării, motiv pentru care mult prea mulți dintre compatrioții noștri nu sunt încă vaccinați.

Întreaga declarație poate fi vizionată în clipul de mai jos:

Declarație politică ”Viața are prioritate”

România este țara cu cele mai multe accidente grave pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Numărul accidentelor rutiere fatale din România în anul 2019 a ajuns la 96 de cazuri raportate la un milion de locuitori, ceea ce reprezintă aproape dublul mediei UE (51 cazuri) și situează România pe primul loc în Europa. Printre cauzele accidentelor rutiere se numără și: depășirea vitezei regulamentare, lipsa centurii de siguranță, neacordarea priorității la trecerea de pietoni, etc. 

De ani de zile asistăm la nenumărate accident cu victime care ar fi putut fi prevenite. Sunt sute de familii distruse și în suferință din cauza unor decizii arbitrare și impulsive. Pentru că stă în puterea noastră să schimbăm această situație, eu am depus săptămâna trecută un proiect de lege privind reglementarea utilizării sistemului video de monitorizare a traficului rutier și constatare automată a abaterilor rutiere pe drumurile publice. În elaborarea acestui proiect m-am consultat cu specialiști din Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor, experți în siguranță rutieră, lucrători ai MAI, dar mai ales m-am consultat cu cetățenii.

Întreaga declarație poate fi vizionată în clipul de mai jos:

Declarație politică ”Funcția de parlamentar este o onoare şi o responsabilitate, nu un instrument pentru demagogie”

Mandatul nostru de parlamentari a început de mai bine de trei luni. Pentru unii dintre noi, printre care mă număr și eu acesta este primul mandat. Suntem aici, în Parlament, pentru că cetățenii ne-au dat mandatul de a le reprezenta interesele, iar partidele din care facem parte și-au pus încrederea în noi că vom susține proiectele și programele politice în folosul acestei țări.

Principala noastră prerogativă este elaborarea proiectelor de lege. Ar trebui să fie de la sine înțeles că suntem la fel de responsabili să le și respectăm. Românii și-au pus speranța în noi că nu vom fi la fel ca cei care ne-au precedat. Dar obiceiurile vechi nu se uită – chiar și pentru aceea dintre noi care nu au mai fost în Parlament în legislatura trecută.

Întreaga declarație poate fi vizionată în clipul de mai jos:

Declarație politică ”Depolitizarea educației un pas esențial pentru reforma din învățământul românesc ”

Nu există nicio îndoială că pandemia de COVID 19 a adâncit criza din sistemul public de educație. Anul 2020 a schimbat profund felul în care se învață, se predă, se asimilează și se comunică în școală. Mult dorita digitalizare a educației s-a instalat brusc, fără experiențe pilot sau analize de impact și fără o logistică adecvată în spate. 

Planificarea orelor de curs prin intermediul platformelor online, elaborarea și mai ales implementarea procedurilor de monitorizare a cazurilor de COVID în unitățile de învățământ, gestionarea crizelor de personal specializat cauzată de decizia unor cadre didactice de a se pensiona chiar și anticipat de teama infectării cu COVID, implementarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară, iată doar o mică parte dintre responsabilitățile managerilor din instituțiile de învățământ. 

Întreaga declarație poate fi vizionată în clipul de mai jos:

Declarație politică ”Infrastructura, un drum spre viitor !

Măsura dezvoltării unei țări este dată și de calitatea infrastructurii. Fie că vorbim despre cea rutieră sau despre cea feroviară, în România în privința infrastructurii suntem într-o eternă stare de nemulțumire și frustrare.

În tot acest timp calitatea vieții noastre este influențată în mod direct. Luarea unor decizii depinde uneori de calitatea sau existența unui drum care ar trebui să lege casa noastră de locul de muncă, de școala copiilor noștri și accesul spre destinațiile preferate pentru vacanță.

În privința dezvoltării societății,  lipsa unei infrastructuri adecvate și coerente face ca multe oportunități pentru investiții să ne ocolească orașul în care trăim. Eu vin din Bacău și știu cât de importantă este centura unui oraș aglomerat. La noi județ, ca în multe alte locuri din țară, micii întreprinzători de cele mai multe ori evaluează infrastructura ca fiind un factor de risc pentru dezvoltarea propriei afaceri.

Întreaga declarație poate fi vizionată în clipul de mai jos: