
ACTIVITATE ÎN CIRCUMSCRIPȚIE
Am crezut mereu în puterea de a face schimbări a celor care se implică în comunitatea în care trăiesc. Asta m-a atras și pe mine să mă implic în activitățile civice ale comunității locale RO100 Bacău și mai apoi în deciziile politice din PLUS. Interacțiunea cu cetățenii din municipiul și județul Bacău este foarte importantă pentru mine și am încercat să ascult, să înțeleg și apoi să ajut, pe cât posibil pentru ca viața acestor cetățeni să se schimbe în mai bine. Am căutat, de fiecare dată, ca în discuțiile pe care le am cu reprezentanții autorităților locale să identific măsuri concrete pentru a îmbunătăți situația în domeniile de interes pentru mandatul meu. |
ACTIVITĂȚI ORGANIZATE DE BIROUL PARLAMENTAR:
IANURIE 2023 - ÎNTÂLNIRE CU REPREZENTANȚII ȘCOLILOR DE ȘOFERI
DECEMBRIE 2022 - DESCHIDEREA UNUI NOU CABINET PARLAMENTAR
DECEMBRIE 2022 - AMENDAMENTE DEPUSE LA BUGET






























DECEMBRIE 2022 - ACTIVITĂȚI ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
NOIEMBRIE 2022 - HAI SĂ CONSTRUIM BUGETUL ÎMPREUNĂ




NOIEMBRIE 2022 - ÎNTÂLNIRE CU MEDICII DE FAMILIE
NOIEMBRIE 2022 - GALA DE DECERNARE A „PREMIILOR DREPTURILOR COPILULUI J. KORCZAK”
NOIEMBRIE 2022 - MARATONUL EDUCAȚIEI CIVICE
NOIEMBRIE 2022 - ÎNTÂLNIRE ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITY
NOIEMBRIE 2022 - CARAVANA REPER ÎN BACĂU
OCTOMBRIE 2022 - START CARAVANA REPER







OCTOMBRIE 2022 - TREASURE HUNT
AUGUST 2022 - MARATONUL EDUCAȚIEI
Am urmărit cu foarte mare atenție opiniile exprimate în spațiul public despre pachetul de legi ale educației lansat de ministrul educației în această vară. Aș remarca în primul rând lipsa de viziune asupra viitorului educației din România. Deși s-au anunțat ca fiind o întruchipare a filosofiei prezidențiale din România Educată, aceste proiecte propuse de ministrul Câmpeanu sunt confuze, abundă în măsuri birocratice, sprijină anumite grupuri de interese, încurajează plagiatul, adâncesc și mai mult discrepanțele dintre învățământul din mediul urban și cel din mediul rural.Cu foarte mult efort găsești în textul celor două proiecte de lege măsuri care vizează o reformă a sistemului în beneficiul celor care fac parte din sistem, adică elevi, cadre didactice și părinți. Lansate în plină vară și cu o perioadă foarte scurtă alocată consultărilor publice, proiectele de legi ale educației propuse de ministrul Sorin Cîmpeanu nu au beneficiat de o reală dezbatere în societatea românească. Nenumărate voci au semnalat gravele erori de concepție din aceste proiecte, a căror adoptare ar arunca România în haos și ar întoarce-o în epoci pe care nu dorim să le mai trăim.














IULIE 2022 - CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ „EDUCAȚIA ÎN ERA DIGITALĂ”
IUNIE 2022 - ALĂTURI DE CETĂȚENII DIN COMUNA NICOLAE BĂLCESCU
Sunt foarte bucuros să văd că muncă mea și a cetățenilor din comuna Nicolae Bălcescu va avea în cele din urmă rezultatele mult așteptate. Conducerea CNAIR ne-a transmis că în cel mai scurt timp se vor monta separatoarele de benzi de circulație, care sunt deja achiziționate, iar fiecare trecere de pietoni va fi analizată și rezolvată separat. Am primit aceste asigurări ca urmare a unor serii de demersuri făcute constant în ultimele luni și sper ca această promisiune să devină realitate, pentru că traversarea DN2 – E85 în comuna Nicolae Bălcescu este o decizie periculoasă în acest moment, cu riscuri presărate la fiecare pas.
IUNIE 2022 - PARTICIPAREA LA ZIUA EROILOR ÎN JUDEȚUL BACĂU
Astăzi ne amintim de ostașii căzuți pe câmpurile de luptă, pentru libertate, dreptate, întregirea neamului și pentru apărarea țării. Cu prilejul celebrării Zilei Eroilor am depus azi câte o coroană de flori la monumentele închinate eroilor neamului din municipiile Bacău și Onești. Județul Bacău are foarte multe cimitire ale eroilor din primul război mondial. În cele 14 cimitire ale eroilor, odihnesc aproape 80.000 de soldați care au căzut în sângeroase bătălii de acum o sută de ani. Aceste cimitire sunt astăzi parte a istoriei noastre, indiferent de uniforma celor înmormântați acolo. Sunt parte a gândurilor și devenirii noastre, după cum au fost parte a tristeții infinite pe care au lăsat-o în urma lor atunci când au părăsit această lume luptând într-un război crud și nemilos. Aș vrea să atrag atenția asupra stării de degradare nepermisă a multor cimitire dedicate eroilor din țara noastră. Faptul că nu suntem în stare să întreținem aceste locuri de odihnă veșnică a unor oameni care ne-au dat libertatea și țara de astăzi spune multe lucruri nu tocmai flatante pentru noi cei de astăzi. E important să transmitem un semnal de respect față de eroii adevărați ai acestei țări, cei care au plătit cu viața pentru ca generațiile care le-au urmat să poată avea o viață mai bună și mai demnă.
MAI 2022 - ÎNTÂLNIRE CU REPREZENTANȚII ȘCOLILOR DE ȘOFERI
APRILIE 2022 - CONFERINȚĂ PRIVIND VIITORUL EUROPEI
O infrastructură modernă nu înseamnă doar drumuri bune și sigure, ci și un factor esențial pentru dezvoltarea comerțului și a turismului. Pe scurt: infrastructura este un pion esențial în dezvoltarea economiei, iar actualul context dificil ne obligă să venim cu soluții rapide și ferme în mai multe domenii. Întotdeauna am considerat că cele mai bune soluții se desprind în urma discuțiilor deschise și oneste. Prin urmare, mă bucur că am putut lua parte la o dezbatere, organizată astăzi la Brașov, sub egida Conferinței privind viitorul Europei, alături de mai mulți colegi, în care am discutat despre cum putem dezvolta ecoturismul durabil în zonele montane românești, în contextul redresării post-pandemice. În cadrul intervenției mele, am subliniat rolul important al infrastructurii în dezvoltarea ecoturismului și despre cum putem atrage investitori, care sunt cheia dezvoltării locale prin locurile de muncă pe care le creează. Am punctat, totodată, și întârzierile pe care le vedem în ceea ce privește conectarea regiunilor pentru că diverse proiecte de autostrăzi sunt blocate de când noul ministru al Transporturilor de la PSD a preluat portofoliul. Incompetența ne costă și vedem asta în fiecare zi. În același timp, am subliniat că avem nevoie să vedem din partea guvernanților o implicare mai vizibilă în ceea ce privește sprijinul oferit Horeca. Primul pas în această direcție, mai ales după haosul din ultimii doi ani, ar trebui să fie predictibilitatea măsurilor.
În final, am evidențiat că parteneriatele încheiate între autoritățile locale și investitorii privați pot crea premisele unei dezvoltări sănătoase a ecoturismului durabil.
APRILIE 2022 - ÎNTÂLNIRE CU REPREZENTANȚII ȘCOLILOR DE ȘOFERI DIN MOLDOVA
MARTIE 2022 - CREȘTEREA GRADULUI DE IMPLICARE A ȘCOLILOR DE ȘOFERI ÎN EDUCAȚIA RUTIERĂ
După cum știți deja, o mare parte din activitatea mea de parlamentar este dedicată siguranței rutiere. Este necesar să fim informați, să înțelegem gravitatea situației și să găsim cele mai bune soluții, de preferință împreună. În această notă, am avut ocazia să discut în detaliu situația cu mai mulți reprezentanți ai școlilor de șoferi din județele Bacău și Iași. Prima și cea mai importantă concluzie este că legislația din domeniul educației auto trebuie revizuită și îmbunătățită, pentru a ne asigura că avem piatra de temelie a siguranței rutiere pe care ne-o dorim cu toții. Confirmarea misiunii mele politice de către cei din domeniu este de bun augur și consider că am pornit pe un drum corect. E nevoie de mai multe modificări la OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice și, totodată, la programa de pregătire a școlilor de șoferi, pentru ca nivelul educației rutiere și cel al responsabilizării să crească. Metodologia de examinare a candidaților care vor să obțină permisul de conducere poate suferi câteva modificări, iar pentru a găsi cele mai bune soluții e nevoie de dezbateri la care să participe toți cei implicați. În scurt timp voi demara un grup de lucru pentru îmbunătățirea legislației în domeniul siguranței rutiere, mai ales în domeniul școlilor de șoferi. Avem nevoie de măsuri privind prevenția, informarea și respectarea regulilor de circulație, Strategia Națională de Siguranță Rutieră trebuie să fie adoptată
MARTIE 2022 - SPRIJIN PENTRU UCRAINA
Unitatea băcăuanilor, în aceste momente grele prin care trec refugiații ucraineni, ne dă speranța că suntem pe drumul cel bun. Țin să vă mulțumesc pentru efortul depus. Ați dat dovadă de bunătate și compasiune față de oamenii care fug din calea războiului, război care produce adevărate drame. Am reușit împreună în aceste zile să strângem alimente, fructe, produse de igienă, haine, articole de întreținere, articole pentru copii, pături, apă potabilă. Toate donațiile au ajuns în Suceava, la refugiați, parte dintre ele vor fi trimise în Ucraina, la Cernăuți. Cabinetul meu parlamentar rămâne la dispoziție pentru a colecta donațiile d-voastră, echipa mea fiind angrenată în această cauză umanitară.
NOIEMBRIE 2021 - ÎNTÂLNIRE D.R.C.Î.V. BACĂU
Siguranța rutieră mă preocupă în mod special și consider că ar trebui să fie o prioritate atât pentru noi, parlamentarii, cât și pentru cetățeni. Am avut o întâlnire de lucru cu specialiști din cadrul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Bacău. Am discutat în principal despre ce modificări am putea aduce la OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice. Am analizat problema înmatriculării autovehiculelor și a documentelor necesare pentru acest lucru, dar și posibilitatea modificării programei de pregătire a școlilor de șoferi pentru ca nivelul de educație rutieră și responsabilizare să crească. Am abordat și posibilitatea schimbării metodologiei de examinare a candidaților care vor să obțină permisul de conducere. Specialiștii mi-au prezentat și modul în care se desfășoară examenele în alte state europene. Am căzut de acord asupra faptului că legislația existentă trebuie armonizată pentru creșterea siguranței în trafic. Voi continua întâlnirile cu autoritățile implicate în domeniu, cu specialiștii și reprezentanți ai școlilor de șoferi, dar și cu cetățenii, pentru că doar împreună putem îmbunătăți siguranță rutieră pe drumurile din țara noastră.Mi-am luat acest angajament și voi susține și propune mai multe modificări legislative care să ducă la scăderea numărului de accidente din România.
OCTOMBRIE 2021 - ÎNTÂLNIRE CU DIRECTORUL DSP BACĂU
Am avut o întâlnire cu directorul DSP Bacău, care mi-a spus că a discutat despre importanța vaccinării cu reprezentanții tuturor orașelor și comunelor din județ, a organizat caravane mobile de-a lungul timpului, au fost instruiți asistenții sociali din fiecare localitate, iar medicii de familie au fost impulsionați de către Casa de Asigurări să sprijine creșterea ritmului de vaccinare. Însă lucrurile nu merg deloc bine. În ultimele perioada, în județul Bacău, ritmul de vaccinare a fost constant. Consider că această reticență a populației se datorează numai lipsei de informare. Aici, medicii de familie ar trebui să se implice mai mult și să le explice pacienților beneficiile vaccinării. Dacă ne vaccinăm suntem protejați în proporție de 95% împotriva oricărei forme de COVID și 100% împotriva formelor severe. Totodată, prin vaccinare putem limita, poate chiar reduce la zero, apariția mutațiilor virusului.
OCTOMBRIE 2021 - ÎNTÂLNIRE D.R.D.P. IAȘI ȘI S.D.P. BACĂU
Am avut o întâlnire cu directorul DSP Bacău, care mi-a spus că a discutat despre importanța vaccinării cu reprezentanții tuturor orașelor și comunelor din județ, a organizat caravane mobile de-a lungul timpului, au fost instruiți asistenții sociali din fiecare localitate, iar medicii de familie au fost impulsionați de către Casa de Asigurări să sprijine creșterea ritmului de vaccinare. Însă lucrurile nu merg deloc bine. În ultimele perioada, în județul Bacău, ritmul de vaccinare a fost constant. Consider că această reticență a populației se datorează numai lipsei de informare. Aici, medicii de familie ar trebui să se implice mai mult și să le explice pacienților beneficiile vaccinării. Dacă ne vaccinăm suntem protejați în proporție de 95% împotriva oricărei forme de COVID și 100% împotriva formelor severe. Totodată, prin vaccinare putem limita, poate chiar reduce la zero, apariția mutațiilor virusului.
SEPTEMBRIE 2021 - ÎNTÂLNIRE REPREZENTANȚI A.P.A. BACĂU
Am avut o întâlnire cu reprezentanții Alianței Părinților Ap din Bacău referitoare la necesitatea obligativității vaccinării și introducerii certificatului verde. Reprezentanții Alianței Părinților au prezentat punctul lor de vedere referitor la necesitatea de a vota împotriva Pl-x 399/2017 „Proiectul de Lege privind vaccinarea persoanelor în România” și împotriva Pl-x 393 din 2021 „Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19 ”. În urma discuțiilor avute s-a concluzionat că sunt necesare mai multe dezbateri publice cu privire la aceste proiecte, dezbateri care pot să aibă loc atât fizic cât și online.
SEPTEMBRIE 2021 - ÎNTÂLNIRE REPREZENTANȚI REPUBLICA MOLDOVA
Am avut o întâlnire cu un grup de parlamentari din Republica Moldova și m-am bucurat să le transmit felicitările mele pentru victoria excepțională de la recentele alegeri. Sper că stabilitatea politică obținută de Republica Moldova este o premisă extrem de puternică pentru viitorul cetățenilor moldoveni, mai ales că lipsa ei în ultimul deceniu a afectat considerabil capacitatea țării de a merge pe un drum al reformelor profunde pe care cu toții le cunoaștem, dar care au fost mereu întârziate. Mi-am exprimat dorința ca, prin deschiderea acestui dialog, să putem construi legături și mai strânse, care să se concretizeze într-un schimb permanent de informații astfel încât să putem contribui și răspunde la nevoile pe care Republica Moldova le va avea în perioada care urmează. Fără niciun dubiu, există din partea noastră o deplină susținere de care sunt convins că politicienii moldoveni sunt conștienți. Ce mi-aș dori însă este să facem și mai mult. Cu ocazia discuțiilor, am transmis și îngrijorarea mea privind situația condiționalităților europene pe care Republica Moldova a ezitat să le îndeplinească în ultimii ani și consecința directă a fost că s-au pierdut sume importante din banii europeni. Comisia Europeană a anunțat sume record alocate Republicii Moldova în următorii ani și din acest motiv sper că actele legislative și acțiunile politice necesare încheierii acestor condiționalități sunt o prioritate la Chișinău. O să închid pe o notă optimistă, spunând că sper ca alinierea politică excepțională dintre Chișinău și București să ducă la o apropiere istorică între Republica Moldova și Uniunea Europeană încă din mandatul acesta.
IULIE 2021 - ÎNTÂLNIRE M.A.D.R.
Agricultura reprezintă un domeniu de interes strategic în care cercetarea, inovarea și digitalizarea reprezintă piloni importanți pentru a asigura progresul acesteia. Fermierii viitorului sunt cei care înțeleg și îmbrățișează digitalizarea în mediul rural și o fac mai atractivă. Există, însă, o serie de provocări în procesul de digitalizare a agriculturii: reticența fermierilor în a accepta și implementa noile tehnologii, dar și lipsa forței de muncă din agricultură, mai ales calificată. Despre toate acestea am discutat cu specialiștii în cadrul evenimentului „Agricultura durabilă. Integrarea inovațiilor digitale în practicile agricole” organizat de start-up-ul românesc OGOR, în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Digitalizarea agriculturii românești a fost deja demarată. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a început să întocmească Registrul Național al Pășunilor care include pajiști și fânețe, respectiv o treime din suprafața agricolă. Scopul acestui registru este de a asigura transparența prin identificarea entităților care încheie contracte cu primăriile pentru pășunile din țară. Fertilizarea naturală a solului este una dintre informațiile esențiale pentru munca fermierilor care se poate identifica prin soluții digitale. Prin imagini din satelit și scanare a solului se poate identifica ușor care sunt suprafețele fertile natural și care au nevoie de îmbunătățire prin diverse tehnici agricole de creștere a producției. O altă soluție digitală utilă este implementarea unui soft care poate elabora un registru genealogic al raselor și ajută foarte mult crescătorii de animale. Toate aceste investiții în digitalizarea agriculturii vor putea, în timp să răspundă la provocările globale privind accesul la alimente și acestea de calitate, mai ales în contextul creșterii populației la nivel mondial, vor sprijini modernizarea procesului de producție prin oferirea unor soluții eficiente pentru identificarea provocărilor și adoptarea măsurilor potrivite pentru creștere producția.
IULIE 2021 - ÎNTÂLNIRE PRIMAR MUNICIPIUL ONEȘTI
Am avut o întrevedere cu primarul municipiului Onești, domnul Victor Laurențiu Neghină, cu care am discutat despre cum decurge campania de vaccinare aici, dar și despre ce proiecte are în derulare pentru dezvoltarea orașului, mai ales în ceea ce privește sănătatea. La această dezbatere au participat consilierul județean USR PLUS Popescu Gagiu Ștefana, consilierii locali USR PLUS Cimpoeșu Gheorghe, Orhean Ionuț, Botezatu Maria și consilierul local PMP Cristea Alexandru. Am discutat și despre stadiul proiectelor aflate în derulare la Onești, precum reabilitarea Liceului Tehnologic „Petru Poni” cu fonduri europene nerambursabile. Proiectul este scris, doar trebuie deschisă măsura europeană de sprijin. De asemenea, rețeaua de iluminat public urmează să fie extinsă, iar zona Casei de Cultură să fie reabilitată. De asemenea, un subiect abordat la întâlnire, a fost achiziția de leagăne pentru copii mici și modelele avute în vedere. Primarul a precizat că problema va fi rezolvată întrucât acum sunt în desfășurare proceduri de achiziții tocmai pentru astfel de leagăne. Edilul solicită ca Spitalul din Onești să devină Spital de Urgență întrucât are spațiile necesare. Cetățenii trebuie să aibă acces la servicii medicale (analize, investigații, internări), iar acest lucru nu este posibil momentan pentru că spitalul încă este dedicat pacienților COVID. Oamenii trebuie să meargă, astfel, la unități medicale din alte orașe. O altă problemă prezentată de primar a fost cea a Clubului Elevilor din localitate. Clădirea este în evidența Ministerului Educației, dar, de ani de zile, locuitorii din Onești cer ca aceasta să fie preluată spre administrare de Consiliul Local și să fie repusă în circuit.
IULIE 2021 - ÎNTÂLNIRE D.R.D.P. IAȘI ȘI I.P.J. BACĂU
Am promis că mă voi implica și îi voi sprijini pe localnicii din comuna băcăuană Nicolae Bălcescu în demersul lor cu privire la implementarea unor măsuri pentru siguranța celor care traversează DN2-E85 pe trecerile de pietoni din comună. M-am întâlnit cu reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Secția de Drumuri și Poduri Bacău, cu cei de la IPJ Bacău și cu autoritățile locale cu care am analizat soluțiile care trebuie implementate în acest caz. Astfel, în cadrul întâlnirii, am stabilit că în primă fază se vor face marcaje rezonatoare și spații interzise pentru autovehicule în zona trecerilor de pietoni, va crește numărul semnelor rutiere din zonă și se va face un marcaj rutier de tip covoare termoplastice antiderapante în zona trecerilor de pietoni. În a doua etapă se vor amplasa insule de siguranță rutieră care separă benzile de circulație, după analizele întocmite de specialiștii în siguranță rutieră și autorități. Scopul principal este de a asigura protecția pietonilor care traversează șoseaua. Iar ulterior s-ar putea lua în discuție montarea de semafoare. Toate aceste măsuri sunt aprobate în totalitate de autoritățile locale, care au promis susținere financiară. După implementarea acestora, agenți ai IPJ Bacău vor fi în zonă pentru a se asigura că toate regulile sunt respectate. Aceștia îi vor instrui și pe localnici care este rolul tuturor marcajelor și cum pot acestea să-i protejeze.
IULIE 2021 - ÎNTÂLNIRE DIRECTOR D.S.V.S.A. BACĂU
În plină criză a pestei porcine, medicii veterinari au amenințat cu greva generală. Aceștia au protestat atât la nivel local, în fața sediului DSVSA Bacău, cât și în fața sediului ANSVSA din Capitală. Ei sunt nemulțumiți de diminuarea veniturilor pentru serviciile medicale prestate, dar acuză și detașările sau mutările abuzive. În încercarea de a găsi o soluție la problemele acestora, m-am întâlnit în urmă cu câteva zile cu medici veterinari din județele Bacău și Neamț. Aceștia, la fel ca toți colegii lor din țară, se tem, în primul rând, de faptul că Guvernul vrea să anuleze OUG 117/2020, care le asigură, lunar, suma de 10.000 lei pentru activitățile specifice. Asta i-ar obliga, practic, să-și sisteze toată activitatea în mediul rural. Am discutat cu directorul executiv adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, domnul Nicky Liviu Vrabie, care mi-a dat asigurări că ANSVSA a renunțat la propunerea de anulare a OUG 117/2020. Așadar, veniturile medicilor veterinari NU vor fi tăiate și nici diminuate!
IULIE 2021 - ÎNTÂLNIRE S.D.P. BACĂU
Mă preocupă, în mod special, numărul mare de accidente produse pe trecerile de pietoni din localitatea băcăuană Nicolae Bălcescu, pe DN2 – E85. Sătui de tragediile tot mai dese produse aici, 800 de localnici din această comună au semnat o petiție prin care cer ca autoritățile locale să ia măsuri pentru creșterea siguranței pietonilor. Am mers în localitatea Nicolae Bălcescu, unde am discutat direct cu localnicii. Așa am aflat că pe una dintre aceste treceri de pietoni trec zilnic copiii care merg la școală, grădiniță și creșă. Tot pe aici traversează localnicii care merg la biserică sau în parcul comunei. Pentru că DN2 – E85 împarte, practic, localitatea Nicolae Bălcescu în două. În ultimii ani, aici au fost multe accidente rutiere, dintre care patru s-au soldat cu decese. M-am întâlnit cu domnul inginer Alexandru Tcaciuc, reprezentantul secției de Drumuri și Poduri Bacău, care a fost receptiv la propunerile mele și dornic să se implice. Împreună am analizat situația din comuna Nicolae Bălcescu. În primă fază, trecerea de pietoni va fi mutată cu aproximativ 30 de metri ca să fie mai vizibilă pentru șoferi. De asemenea, vor fi trasate marcaje rutiere prin care drumul va fi restrâns la o singură bandă pe sens.
IULIE 2021 - ÎNTÂLNIRE DIRECTOR D.S.V.S.A. BACĂU
Am avut o întâlnire cu directorul executiv al Direcției sanitar-veterinare și pentru Siguranța Alimentară. Discuțiile avute s-au axat în principal pe problemele pe care le au în această perioadă medicii veterinari. Astfel a fost analizată problema modificărilor propuse la ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 117 din 22 iulie 2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și pentru abrogarea art. IV alin. (2) și art. V din Legea nr. 236/2019 pentru modificarea și completarea art. 15 din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și pentru modificarea unor acte normative”. Directorul executiv D.G.V.S.A. a specificat că este doar un document de lucru și probabil nu se va modifica O.U.G. 117/ 2020. De asemenea în urma discuțiilor avute s-a ajuns la concluzia că legislația din domeniu este stufoasă și greu de pus în aplicare. Pentru aceasta voi urmări cu atenție acest lucru și voi susține și propune mai multe modificări legislative care să simplifice activitatea în acest domeniu
IUNIE 2021 - ÎNTÂLNIRE CU D.S.V.S.A. BACĂU
Am organizat o întâlnire cu reprezentanți ai medicilor veterinari la sediul Biroului parlamentar. Subiectele principale au fost propuneri existente la nivel guvernamental de modificări ale O.U.G. 117/ 2020, raportările lunare, trimestriale, semestriale și anuale pe care le trimit medicii veterinari, valoarea tarifelor pentru activitățile sanitar-veterinare pe care le execută medicii veterinari (acestea au rămas la nivelul anului 2014) și rezolvarea acordului-cadru și a contractelor pe care le are Direcției sanitar-veterinare și pentru Siguranța Alimentară cu medicii veterinari. La nivel de țară sunt peste 380 de medici veterinari care nu au semnate contracte cu Direcțiile județene sanitar-veterinare și pentru Siguranța Alimentară. Un alt subiect discutat a fost politica agricolă a țării. În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că politica agricolă trebuie făcută de oameni pentru oameni. De asemenea s-a prezentat necesitatea ca legislația în vigoare să fie schimbată pentru a fi mai ușor de aplicat și a le oferi medicilor veterinari timp mai mult să fie pe teren și nu în birou să lucreze la documente.
IUNIE 2021 - ÎNTÂLNIRE AMBASADA TURCIEI
Am participa la o recepție oferită de Excelența Sa, doamna Füsun Aramaz, ambasadoarea Republicii Turcia la București. Am participat la aceasta întâlnire împreună cu alți colegi din grupul parlamentar de prietenie România -Turcia și oameni de afaceri turci. Am discutat despre importanța diplomație în aceste vremuri dominate de pandemia COVID -19, despre prietenia dintre țările noastre care are un istoric destul de semnificativ și mai ales despre oportunități de afaceri și investiții în județul Bacău.
IUNIE 2021 - SESIUNE INSTRUIRE EDUCAȚIE JURIDICĂ
Am organizat împreună cu Asociația VeDem Just o sesiune de instruire pe tema educației juridice pentru cadrele didactice din mai multe școli din județ. M-am bucurat enorm prezența copleșitoare și interesul profesorilor. Îi mulțumesc încă o dată pentru tot sprijinul domnului judecător Cristi Danileț, care este și autorul ghidului „Elevul și legea”, materialul de bază al cursului de azi.
MAI 2021 - CONFERINȚĂ DE PRESĂ
Am organizat prima mea conferință de presă, alături de viceprimarul municipiului Bacău Cristian Ghinghes. Subiectele principale au fost stadiul proiectelor majore de infrastructura rutieră la nivel național și situația transportului public din municipiul Bacău. Pe 6 iunie am organizat împreună cu Asociația VeDem Just o sesiune de instruire pe tema educației juridice pentru cadrele didactice din mai multe școli din județ. M-a bucurat enorm prezența copleșitoare și interesul profesorilor. Îi mulțumesc încă o dată pentru tot sprijinul domnului judecător Cristi Danileț, care este și autorul ghidului „Elevul și legea”, materialul de bază al cursului de azi.
APRILIE 2021 - ÎNTÂLNIRE I.J.P. BACĂU
Am avut o întâlnire informală cu Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Bacău. Temele principale discutate au fost siguranța rutieră și măsurile de prevenție pe care le asigură poliția rutieră, încadrarea cu personal a inspectoratului județean, măsurile de prevenție aplicate de structura pe care o conduce pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. Îmi doresc ca împreună cu Poliția rutieră sa luăm măsurile cele mai bune pentru creșterea siguranței participanților la traficul rutier. Pentru aceasta am discutat cu Șeful Inspectoratului Județean de Poliție problemele identificate în legislație și îmbunătățirea acesteia, care ar duce la creșterea siguranței cetățenilor.
APRILIE 2021 - VIZITĂ CENTRUL DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE PEDIATRICE BACĂU
Am fost într-o vizită la Centrul pentru Îngrijiri Paliative Pediatrice ,,Hospice Lumina” din Bacău. Aici sunt îngrijiți copilașii diagnosticați cu cancer din mai multe județe ale țării. Asociația Lumina Bacău este un actor important în domeniul medical pentru că îmbunătățește semnificativ calitatea vieții persoanelor ce au nevoie de îngrijiri specializate. Serviciul de tip ,,hospice” pentru copii, cu o capacitate de 14 paturi, este unic în regiunea de nord-est a României.
MARTIE 2021 - ÎNTÂLNIRE S.D.P. BACĂU
Am organizat o întâlnire cu Dl. Tcaciuc Alexandru – Șef Secție Drumuri Naționale Bacău. Temele abordate au fost cele legate de activitatea Secției la nivelul Județului Bacău, proiectele în lucru, lucrările de întreținere, responsabilitățile în domeniu, stadiul lucrărilor privind autostrăzile. Sunt atent la modul cum se desfășoară lucrările de infrastructură din Județul Bacău, de calitatea serviciilor oferite, cost versus beneficiu, de respectarea termenelor asumate prin contracte, seriozitatea firmelor.
MARTIE 2021 - ÎNTÂLNIRE R.A.R. BACĂU
Am avut o întâlnire informală la Registrul Auto Român R.A – Reprezentanța Bacău, iar printre temele abordate au fost: activitatea RAR în Județul Bacău, legislația în vigoare și cea Europeană, buget. Noutatea pentru Județul Bacău este că planificarea autovehiculelor pentru verificare RAR, deja se face de pe o zi pe alta, față de alte județe, unde planificările pot avea și 16 zile între solicitare și execuție.