Întâlnire de lucru la Serviciul Gestionare Câini fără Stăpân din Bacău

Zilele trecute am avut o întâlnire de lucru la Serviciul Gestionare Câini fără Stăpân din Bacău și la DSVSA Bacău. La ambele instituții am avut discuții cu privire la gestionarea numărului de câini fără stăpân. La adăpostul de câini fără stăpâni din cadrul Serviciul gestionare câini fără stăpâni Bacău sunt aproximativ 1500 de câini, aceștia fiind sterilizați și microcipați.
Am identificat problemele principale cu care se confruntă Serviciul Gestionare Câini fără Stăpân și i-am felicitat pentru modul în care se soluționează acestea. Aș menționa faptul că această instituție are atribuții doar pe raza municipiului Bacău, nu și în localitățile limitrofe, acolo unde primăriile au semnat contracte cu (așa zise) asociații de protecție a animalelor. Aceste asociații eutanasiază TOȚI câinii pe care îi capturează în termen de 14 zile, în timp ce Serviciul Gestionare Câini fără Stăpân recurge la această metodă doar dacă un câine este extrem de agresiv sau bolnav (irecuperabil), drept pentru care anul trecut a eutanasiat 2 câini.
Sterilizarea câinilor cu stăpân ar trebui să fie subvenționată tot de autoritățile locale, însă deoarece acestea nu se implică, cei de la Serviciul Gestionare Câini vor face sterilizarea câinilor cu stăpân cu sprijinul financiar al unor ONG-uri și asociații începând cu 31 martie 2023.
Solicit Consiliului Județean să se implice mai mult în activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân. Este instituția care e în măsură să aducă la masa discuțiilor toate UAT-urile din județ pentru a construi împreună mai multe adăposturi. Există și legislație în acest sens și este necesar să fie pusă în aplicare, deoarece în tot județul Bacău există numai 4 astfel de adăposturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *